Rob Cross maakt zijn status als outsider voor de wereldtitel voorlopig waar. Met een 4-1 overwinning op John Henderson plaatste ‘Voltage’ zich voor de kwartfinale op het WK Darts.

De Engelsman, die eerder dit jaar zijn Tour Card won, boekte dit jaar een enorme progressie door vier Pro Tour-titels te winnen en de finale van het European Championship te halen. Ondanks dat Cross zich inmiddels heeft opgewerkt naar de twintigste positie op de wereldranglijst, blijft hij echter met beide benen op de grond staan.

”De mensen die ik hier om me heen heb, houden me met mijn benen op de grond. Ik weet dat ik in staat ben dit toernooi te winnen en dat je soms een beetje geluk nodig hebt”, doelt Cross op de twee matchdarts die Michael Smith tegen hem miste in de tweede ronde.

Raymond van Barneveld noemde Cross eerder deze week de nieuwe Phil Taylor en de darter uit Hastings kon zich wel vinden in deze uitspraak van de Nederlander. ”Daar moet ik natuurlijk nog wel heel veel voor bewijzen, maar ik heb het in me. Ik kan nog zeker 30 procent vooruitgang boeken. Het verschil tussen partijen op vloertoernooien en die op podiums is nog te groot.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek