Rob Cross treurde niet na zijn verloren finale tegen Michael van Gerwen in de Premier League Darts. De nummer twee van de wereld keek al snel vooruit en beloofde revanche op zijn Nederlandse rivaal.

De oud-wereldkampioen begon de play-offs van de Premier League Darts met een 10-5 zege op James Wade. Tegen Van Gerwen kwam Cross al snel op een 5-1 achterstand, alvorens de Engelsman knap terugkwam tot 6-4. Na de pauze sloeg de Vlijmenaar weer een gaatje, waarna Van Gerwen de titel bemachtigde in de zestiende leg met een 130 finish.

”Het is een geweldig Premier League-seizoen geweest voor mij. Ik heb er elke week van genoten om voor zo’n groot publiek te spelen”, zei Cross na de verloren finale tegen de PDC.

”Ik heb niet slecht gespeeld in de finale, maar ik kan veel beter dus er komt nog meer aan. Michael is een fenomenale speler en verdiende de titel, maar er komt een dag dat ik hem te pakken krijg.”

Cross baalde dat hij er niet in slaagde om de achterstand definitief te dichten in de tiende leg, hoewel hij daar wel drie kansen voor kreeg. ”Dat heeft mij mogelijk de wedstrijd gekost, die gemiste dubbels waren cruciaal.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek