Rob Cross moest zich zondagavond tevreden stellen met een tweede plaats op de European Darts Open. ‘Voltage’ verloor in de eindstrijd met 8-6 van Michael van Gerwen, die in de laatste twee legs van de partij het verschil maakte.

Van Gerwen opende meteen met een 170 finish in de finale, maar kwam na zeven legs op een break achterstand tegen Cross. Die herstelde de nummer één van de wereld via dubbel 4. Tot 6-6 bleef het daarna gelijk opgaan, waarna Van Gerwen een 13-darter en een 78 finish wierp voor de eindoverwinning.

”Ik voel mij briljant en ik word alleen nog maar sterker”, beloofde Cross direct na zijn verloren finale. ”Ik heb genoten van deze partij en het voelt fijn om weer goed te spelen in zo’n grote zaal met publiek.”

Na drie verloren finales ontbreekt dus nog altijd een Euro Tour-titel op de palmares van de Engelsman. Aankomend weekend krijgt de nummer twee van de wereld een nieuwe poging, wanneer de German Darts Championship op het programma staat. ”Ik ga Michael iedere week tot het uiterste drijven. Hij is niet voor niets de beste speler ter wereld, maar ik rust niet voordat ik hem te pakken krijg.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek