Rob Cross startte moeizaam aan het nieuwe seizoen. De regerend wereldkampioen leed maar liefst zes nederlagen op rij, maar toonde afgelopen weekend weer zijn oude vorm.

‘Voltage’ haalde in Wigan twee halve finales en één finale tijdens de laatste drie UK Open Qualifiers. Cross gooide tevens meteen de twee hoogste gemiddeldes van het kwalificatiecyclus, zo berekende PremiumDartData.

De 27-jarige Engelsman noteerde een moyenne van 117.99 punten per beurt in zijn duel tegen Jan Dekker. Opvallend; ‘Double Dekker’ wierp zelf een gemiddelde van 112.16 in die partij. De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen door Cross.

De nummer drie van de wereld staat met een moyenne van 113.97 ook op de tweede plaats. Dekker heeft naast de derde plek, ook de vierde plaats in handen. De geboren Drent gooide 112.16 gemiddeld in zijn duel tegen Jeffrey de Zwaan. Ook deze partij ging verloren voor de tweevoudig halvefinalist op Lakeside (5-6). Ondanks de twee hoge gemiddeldes liep Dekker uiteindelijk plaatsing voor de UK Open mis.

Terry Jenkins en Simon Stevenson sluiten de top-5 af met ieder een gemiddelde van 111.33. Michael Smith, Peter Wright en Daryl Gurney noteerden allemaal ook gemiddeldes boven de 110. Michael van Gerwen staat op plaats tien met 109.94.

 

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek