Rob Cross krijgt zondagmiddag een herkansing tegen Michael van Gerwen. Vorige week stonden de twee tegenover elkaar in de finale van het European Championship, ditmaal wordt de strijd uitgevochten in de kwartfinale van de World Series of Darts Finals.

Van Gerwen kende een makkelijk opwarmertje richting dit duel. ‘Mighty Mike’ versloeg Max Hopp met 6-1 in de tweede ronde. Cross moest aan de bak tegen Kyle Anderson, maar had het zichzelf makkelijker kunnen maken. De Engelsman gaf een 5-2 voorsprong uit handen, maar zegevierde wel met 6-5. In gesprek met de PDC blikt ‘Voltage’ vooruit op de ontmoeting met de nummer één van de wereld.

”Ik was in een geweldige vorm vorige week, ik dacht dat ik Michael kon verslaan. Als ik goed speel, weet ik dat ik bij hem in de buurt kan komen.”

”Ik weet van mezelf dat ik de nummer één van de wereld kan worden. Ik weet dat ik deze positie moet verdienen en ik heb nog veel te leren, zoals bijvoorbeeld Michael of Adrian Lewis aan het begin van zijn carrière heeft moeten doen. Het geloof is er in ieder geval.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek