Rob Cross werd zondagmiddag de zesde winnaar op de World Series of Darts 2018. ‘Voltage’ was in de finale van de Brisbane Darts Masters met 11-6 te sterk voor Michael van Gerwen.

De regerend wereldkampioen gooide een puike wedstrijd tegen de 29-jarige Brabander. Cross noteerde een gemiddelde van bijna 104, wierp negen maximale scores en benutte 38 procent van zijn pijlen op de dubbels. Van Gerwen liet het vooral scorend afweten met slechts twee 180’ers en een gemiddelde van ruim 98.

Het was de eerste televisietitel voor de 27-jarige Engelsman sinds hij op Nieuwjaarsdag de wereldtitel won. Een opsteker voor Cross, met het drukke najaar voor de boeg.

”Dit is een fantastische week geweest voor mij. Mijn start was niet heel goed, maar ik wist wat mij te wachten stond. Dat was mijn kansen benutten. Elke eindzege is bijzonder tegenwoordig met zo’n sterk deelnemersveld.”

”Alles gaat op z’n plek vallen en daar geloof ik heilig in. Dit is een goede boost richting de tweede seizoenshelft. Ik ben nog steeds bezig met een leerproces en deze titel is geweldig voor mij.”

De 27-jarige Engelsman sprak tot slot ook zijn respect uit voor Van Gerwen. ”Hij is de beste speler ter wereld, we jagen allemaal op hem. Ik ben nog steeds een beginner, dus ik jaag alleen nog maar op hem.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Zondag 19 augustus
Halve finale

Peter Wright (101.04) 8-11 (95.79) Rob Cross
Michael van Gerwen (96.81) 11-9 (93.91) Raymond van Barneveld
Best of 21 legs

Finale 
Rob Cross (103.81) 11-6 (98.41) Michael van Gerwen

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek