Één overwinning is Rob Cross verwijderd van een onwaarschijnlijk debuut op het WK Darts. Na zwaarbevochten zeges op onder meer Michael Smith, Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen bereikte ‘Voltage’ bij zijn eerste optreden in het Alexandra Palace de eindstrijd van het belangrijkste toernooi van het jaar.

In aanloop naar de WK-finale bekent de 27-jarige Engelsman dat hij zware inspanningen heeft geleverd op de finale te halen. Cross was dan ook opgelucht dat de finalisten een dag vrij kregen.

”Dit wordt grandioos”, voorspelt Cross in een interview met de PDC. ”Gelukkig heb ik een dag vrij gekregen om uit te rusten. Ik was zwaar vermoeid nadat ik twee wedstrijden op rij op het scherpst van de snede had gespeeld. Het was hard werken, dus ik kon de vrije dag goed gebruiken.”

”Ik speel aardig, maar het is nog niet genoeg. Ik kan nog steeds beter spelen. Ik moet mezelf van alles afsluiten en focussen op de wedstrijd. Ik hoef nog maar één wedstrijd te winnen om wereldkampioen te worden, geweldig.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek