Rob Cross vloog er op het afgelopen WK meteen in zijn eerste wedstrijd uit tegen Kim Huybrechts. Voor Cross een teken aan de wand dat er iets moest veranderen.

Cross kende een dramatisch WK en verloor ook op de Masters al in de eerste ronde. De Engelsman bleef echter niet bij de pakken zitten. “Ik heb de voorbije weken mijn levensstijl drastisch omgegooid en heel wat gewicht verloren. Daardoor voel ik me veel frisser, iets wat de laatste maanden wel anders was en me vaak ook parten speelde in lange wedstrijden.”

“Ik begon een afkeer van mezelf te krijgen toen ik me in de spiegel zag”, vervolgt Cross. “Als ik het over de laatste vijf jaar bekijk stond ik nooit zo dik als tijdens het WK, dat heeft mijn ogen doen open gaan. Nu ik weer positiever naar mezelf kijk voel ik me ook veel sterker aan het dartsbord. Ik ben klaar om de komende maanden weer sterk te presteren.”

‘Voltage’ wil zichzelf voorlopig niet teveel druk opleggen. “Ik ga nu zeker niet verkondigen dat ik twee of drie majors ga winnen dit jaar. Het komt er nu eerst op aan om met hernieuwd zelfvertrouwen wat wedstrijden te winnen en dan kijken we wel weer verder. Mijn grootste ambitie is nog altijd om ooit nummer één van de wereld te worden, maar ik wil daar geen termijn op kleven.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen