Rob Cross won zaterdag zijn eerste PDC-titel als wereldkampioen. In de finale van Players Championship 13 was ‘Voltage’ met 6-4 te sterk voor Ian White.

De nummer drie van de wereldranglijst wierp een gemiddelde van 100.30 in de eindstrijd om een comeback van White te stoppen. Cross pakte een vroege 4-0 voorsprong, maar ‘The Diamond’ vocht zich terug in de partij. De Engelsman miste zelfs de kans op 5-4 in zijn voordeel, waarna de regerend wereldkampioen het initiatief weer terugnam en de wedstrijd naar zich toetrok.

Cross versloeg achtereenvolgens Kevin Burness, William O’Connor, Ron Meulenkamp, John Henderson, Jonny Clayton en Stephen Bunting om de finale te halen. Tegen Meulenkamp, Henderson en Clayton had hij daar de volle elf legs voor nodig.

”Toen ik zaterdagochtend opstond, wist ik dat ik een goed resultaat kon behalen”, vertelt ‘Voltage’ aan de PDC. ”Wellicht had ik soms een beetje geluk, sommige spelers hebben matchdarts gemist tegen mij. Het voelt geweldig om weer een titel te winnen.”

”Het was mijn taak om de klus te klaren. Ian (White red.) is een geweldige speler. Hij is een ware professional en vocht zich knap terug in de finale. Het duel had wellicht nog de andere kant op kunnen vallen.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek