Voor het eerst in zijn carrière bereikte Rob Cross maandagavond de tweede ronde van de World Grand Prix. Voltage versloeg Mensur Suljovic na een spannende strijd met 2-1.

Tijdens zijn twee voorgaande deelnames aan het dubbel-in dubbel-uit toernooi verloor Cross telkens in de eerste ronde van Steve Beaton. Ditmaal rolde Suljovic dus uit de koker bij de loting.

De nummer twee van de wereld profiteerde van meerdere missers van zijn Oostenrijkse tegenstander in de beslissende set. Zo kreeg The Gentle in de beslissende set twee kansen om 2-2 te maken, waarna hij zelf zou mogen beginnen aan de laatste leg. Suljovic miste echter en zag Cross daarna de zege pakken via dubbel 10.

”Het lukt me maar niet om hier in mijn ritme te komen. Ik ben erg dankbaar dat ik door ben”, sprak een opgeluchte Cross na afloop. ”Ik heb hard getraind en voelde vertrouwen in aanloop naar dit duel.”

”Mensur was niet op zijn best en wellicht toonden we te veel respect voor elkaar. De volgende ronde zou mij beter moeten liggen omdat het format dan langer is. Als ik dan in mijn spel weet te komen, dan kunnen de fans meer van mij verwachten.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek