Rob Cross had geen schijn van kans tegen Michael van Gerwen in de halve finale van de Premier League Darts. De regerend wereldkampioen ging met 10-6 onderuit tegen de uiteindelijke winnaar.

Vanaf 1-1 liep Van Gerwen uit naar een 7-2 voorsprong. Cross wist terug te komen tot 7-4 en 9-6, maar moest zich in de zestiende leg gewonnen geven. Na afloop vertelde ‘Voltage’ wat hem vermoedelijk de wedstrijd heeft gekost.

”Wellicht wilde ik te graag in het begin”, analyseerde Cross, die zijn vierde halve finale op een televisietoernooi speelde. ”De eerste pijl viel vaak niet goed. Daar profiteerde Michael van, dan speel je hem in de kaart.”

”De Premier League heeft mijn leerproces bevorderd. Ik weet zeker dat ik volgend seizoen nog beter presteer, als ik weer een uitnodiging krijg. Dit is nog maar het begin voor mij. Ik kan nog veel beter, dat ga ik in de nabije toekomst laten zien.”

Premier League Darts
Play-Offs – 17 mei

The O2, Londen
Halve finale
Michael van Gerwen 10-6 Rob Cross
Michael Smith 10-6 Gary Anderson
Best of 19 legs

Finale
Michael van Gerwen 11-4 Michael Smith
Best of 21 legs

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek