Rob Cross pakte zondagavond zijn derde major-titel uit zijn carrière. Na het winnen van de wereldtitel en de World Matchplay mag Voltage zich nu ook Europees kampioen noemen.

De Engelsman was in de finale met 11-6 te sterk voor Gerwyn Price. Cross kwam in de derde leg van de wedstrijd op voorsprong en gaf de leiding niet meer af. Na het winnen van de World Matchplay is de EK-titel zijn tweede PDC-titel van het seizoen.

”Gerwyn was niet in goede doen in de finale, maar ik ben erg blij dat ik met de beker in mijn handen sta”, zei de oud-wereldkampioen na afloop. ”Het waren lange dagen en ik heb bewezen dat ik ook wedstrijden kan winnen met mijn C- of B-game.”

Met drie major-titels op zak heeft Cross zichzelf een nieuw doel gesteld. ”Ik wil de nummer één van de wereld worden. Ik geloof oprecht dat dit ooit gaat lukken”, zei de huidige nummer twee van de wereld na de finale.

Tags:

Author: Pieter Verbeek