Een niet geheel fitte Rob Cross wist donderdagavond de koppositie in de Premier League Darts te behouden. ‘Voltage’ wist in Liverpool met 8-5 te winnen van Peter Wright.

Met zeventien punten uit elf wedstrijden heeft Cross één voorsprong op Michael van Gerwen, die twee punten pakte tegen Michael Smith. Volgende week staan de nummers één en twee van de ranglijst tegenover elkaar.

De Engelsman hoopt dan weer fit aan de start te verschijnen, want Cross kampte deze week met een amandelontsteking. Hierdoor moest de 28-jarige darter zich ook al afmelden van een aantal Pro Tour-toernooien.

”Ik was niet echt mezelf, maar het resultaat is mooi”, zei Cross na zijn zege op Wright tegen de PDC. ”Mijn dubbels liepen goed en door die 140 finish bleef ik op voorsprong. Dat was de springplank voor mij. Ik sta op een goede positie in de ranglijst, maar het doel blijft om de play-offs te halen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek