Rob Cross slaagde er zaterdag net niet in om zijn titel te prolongeren op de Brisbane Darts Masters. ‘Voltage’ verloor in de finale van Damon Heta met 8-7.

De nummer twee van de wereld gaf tweemaal een break voorsprong uit handen en had bovendien het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen. Cross maakte daar echter geen gebruik van en zag Heta de titel pakken met een 14-darter in de vijftiende leg.

”Ik heb goed gespeeld deze week en ook mijn gevoel was prima na mijn eindzege in Blackpool. Maar de felicitaties gaan naar Damon, hij heeft verdiend gewonnen”, oordeelde de oud-wereldkampioen.

De Engelsman zag wel dat de score ook zijn kant had kunnen opvallen. ”Ik heb mijn kansen gehad. Daar heb je echter niks aan als je die niet benut. Dan moet je gewoon je tegenstander feliciteren en mezelf richten op het volgende toernooi in Melbourne.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek