Rob Cross was de overgrote winnaar op het PDC Awards Dinner. Tijdens het jaarlijkse feest in het Dorchester Hotel in Londen sleep de regerend wereldkampioen vier prestigieuze prijzen in de wacht.

De 27-jarige Engelsman kreeg allereerst de prijs voor beste nieuwkomer. Cross verscheen in 2017 voor het eerst als Tour Card-houder op het PDC-circuit. In zijn debuutjaar won ‘Voltage’ vier Pro Tour-toernooien en bereikte hij de finale van het European Championship. Als klap op de vuurpijl pakte Cross ook de wereldtitel bij zijn debuut op het WK Darts.

Dankzij zijn prestaties op het wereldkampioenschap verdiende Cross drie extra awards. Zijn 6-5 overwinning op Michael van Gerwen in de halve finale werd verkozen tot beste prestatie op een televisietoernooi. De huidige nummer drie van de wereld versloeg de Nederlander na het spelen van een beslissende leg.

Cross bereikte daarmee de WK-finale, waarin Phil Taylor met 7-2 werd verslagen. Dat leverde de darter uit het Engelse Hastings twee extra awards op. De regerend wereldkampioen werd zowel door de PDPA (spelersvakbond) als door het dartspubliek verkozen tot speler van het jaar.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek