Rob Cross is ervan overtuigd dat Raymond van Barneveld nog steeds wat moois kan laten zien in diens afscheidsjaar op het PDC-circuit.

De Engelsman kwam de 51-jarige Hagenaar afgelopen donderdag tegen in de Premier League Darts. Deze ontmoeting werd met 7-3 gewonnen door Cross, waardoor de degradatieproblemen zijn toegenomen voor Van Barneveld. ‘Barney’ heeft na zes wedstrijden nog geen overwinning geboekt in de Premier League.

”Die man is een vijfvoudig wereldkampioen. Hij is speciaal”, zei Cross na zijn duel met Van Barneveld over de Nederlander. ”Natuurlijk zijn dat resultaten uit het verleden. Maar zodra Raymond zijn vertrouwen terugvindt, is hij niet te stoppen.”

”Ik ben al jaren vrienden met Raymond, hij is altijd geweldig voor mij geweest. Ik wens hem het beste toe, maar hij is nog zeker goed genoeg. Zijn kracht gaat niet zomaar weg. Hij heeft geweldige dingen voor deze sport gedaan en kan nog steeds op het hoogste niveau meekomen. Als hij dat zelf ook gaat geloven, dan kan Raymond zelfs nog sterker terugkomen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek