Rob Cross is één zege af van een bijzondere prestatie in de Premier League Darts. ‘Voltage’ kan de derde speler ooit worden die de reguliere competitie wint.

Enkel Phil Taylor en Michael van Gerwen wisten deze prestatie in het verleden te leveren. ‘The Power’ deed dit in de periode 2005 tot en met 2012, terwijl de Nederlander de reguliere competitie in de Premier League Darts won van 2013 tot en met 2018. Met nog één speelronde voor de boeg, heeft Cross een voorsprong van één punt op zijn Nederlandse rivaal.

Om de competitie als nummer één af te sluiten moet Cross simpelweg dezelfde uitslag (of beter) neerzetten als Van Gerwen. De Engelsman speelt tijdens de laatste speelronde tegen James Wade, ‘Mighty Mike’ tegen Mensur Suljovic. De Vlijmenaar heeft echter wel het voordeel dat hij als eerste het podium mag betreden, waardoor hij voor extra druk bij Cross kan zorgen.

”Het zou een echte eer zijn om in een rijtje te komen met Phil en Michael als winnaars van de competitie. Dat is geen makkelijke opdracht, anders hadden er wel meerdere namen in dat rijtje gestaan.”

”Ik verwacht een lastige wedstrijd tegen James op donderdagavond. Hij speelt briljant deze competitie en heeft een goede kans om zich te plaatsen voor de play-offs. Ik zal goed moeten spelen om te winnen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Zestiende speelronde – Donderdag 16 mei
First Direct Arena, Leeds

Gerwyn Price v Peter Wright
Daryl Gurney v Michael Smith
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
James Wade v Rob Cross

Rob Cross strijdt donderdagavond voor een plek in de geschiedenisboeken van de Premier League Darts.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek