Rob Cross maakte een haast foutloze start op de US Darts Masters. ‘Voltage’ won met 6-0 van debutant Leonard Gates in de eerste ronde.

De Engelsman gaf zijn Amerikaanse tegenstander in de eerste vijf legs niet eens een kans om op de dubbels te gooien. Dat lukte Gates in de zesde leg wel, maar zijn pijl op dubbel 16 werd gemist. Cross klaarde de klus vervolgens via dubbel 10 en besloot de partij met een gemiddelde van 101.

”Ik ben erg blij met de manier waarop ik speelde. Met een aantal goede finishes aan het begin van de wedstrijd maakte ik meteen de wedstrijd dood”, zo analyseerde Cross zijn duel.

”In de afgelopen weken heb ik wat vrijaf genomen. Ik wist dus niet goed hoe mijn vorm ervoor stond. Daarom was ik een beetje nerveus, maar ik ga vrijdag beter zijn”, verzekerde de nummer twee van de wereld.

Cross speelt vrijdagavond in de kwartfinale van de US Darts Masters tegen Nathan Aspinall. ‘The Asp’ zegevierde bij zijn World Series-debuut met 6-2 tegen Shawn Brenneman.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, format en het uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek