Rob Cross pakte donderdagavond zijn tweede overwinning in de Premier League Darts na een 7-3 overwinning op Raymond van Barneveld.

De regerend wereldkampioen begon het seizoen met twee nederlagen. Maar met een overwinning op Peter Wright wist Cross het momentum te doen kantelen. Met de zege op ‘Barney’, bracht ‘Voltage’ zijn puntentotaal op vier. De 27-jarige Engelsman verruilde daardoor de negende plek voor de vijfde plaats.

”Het was absoluut fenomenaal in Berlijn. Het is geweldig dat ik hiervan deel uit kan maken en ik ben blij met de overwinning”, zei Cross na afloop.

”Raymond speelde niet op zijn best, hij was niet zichzelf. De dubbels liepen aardig bij mij en daar kan ik mee verder. Ik voel mij steeds meer comfortabel en begin te komen waar ik moet zijn.”

”Ik word met de week beter. Vooral meedogenlozer, al wil ik niet zeggen dat ik al op honderd procent zit.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek