Rob Cross gaat donderdagavond beginnen aan zijn tweede deelname aan de Premier League Darts. ‘Voltage’ verwacht dit jaar meer van zichzelf, nadat hij vorig seizoen zijn vuurdoop maakte in de beste dartscompetitie ter wereld.

”Ik kijk er naar uit. Vorig jaar wist ik niet wat ik kon verwachten. Dat is nu wel anders”, zegt Cross in een interview op zijn Twitter.

Vorig jaar begon de Engelsman met twee nederlagen aan de competitie. Daarna richtte de onttroonde wereldkampioen zich op en verloor hij nog maar drie van de veertien daaropvolgende wedstrijden. Hierdoor wist Cross zich ten koste van Daryl Gurney te plaatsen voor de play-offs in Londen.

”Vorig seizoen begon ik niet goed aan de competitie, maar haalde ik nog steeds de play-offs. Dit jaar wil ik beter starten dan vorig seizoen”, zegt de nummer twee van de wereld over zijn plannen tijdens de Premier League.

”Er lag toen veel druk op mij. Ik begon met twee nederlagen, dan wordt er op je gejaagd. Het is een knappe prestatie dat ik daarna alsnog de finale-avond wist te bereiken, na zo’n zwakke start.”

”Dit jaar kan ik de Premier League zeker winnen. Waarom niet? Nu heb ik de ervaring van vorig jaar en ik weet wat ik kan verwachten. Dat gaat een groot verschil maken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek