Rob Cross nam een op voorhand lastige horde vrij gemakkelijk door met 10-3 van Chris Dobey te winnen in de eerste ronde van de World Matchplay.

Dobey werd vooraf goede kansen toegedicht om voor een stunt te zorgen tegen Cross, maar daar kwam in de praktijk niks van terecht. Van de eerste zes legs won ‘Hollywood’ er slechts één. Vooral scorend kwam Dobey tekort tegen ‘Voltage’, die onder meer een 12-darter en finishes vanaf 74, 87 en 130 uitgooide.

”Chris miste in de eerste leg een paar dubbels. Als hij één van die dubbels geraakt had, was de wedstrijd misschien anders verlopen. Hij is een geweldige darter en één om rekening mee te houden in de toekomst”, sprak de Engelsman na afloop.

Cross deed tweemaal eerder mee aan de World Matchplay en telkens was de tweede ronde het eindstation. Dat moet dit jaar beter, vindt de nummer twee van de wereldranglijst.

”Voor het eerst in drie jaar tijd voelde ik mij lekker op het podium. Naarmate de wedstrijd zich vorderde werd ik ook steeds beter. Dus ik kijk met een tevreden gevoel terug op deze partij. Ik vind dit een prachtig evenement en wil hier graag goed presteren deze week.”

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek