Regerend wereldkampioen Rob Cross heeft zijn WK-vorm weer teruggevonden. Volgens ‘Voltage’ heeft hij dat te danken aan de wandelingen met zijn hond.

De 27-jarige Engelsman bereikte afgelopen twee halve finales en een finale op de UK Open Qualifiers in Wigan. In zijn derde rondepartij tegen Jan Dekker gooide Cross zelfs een gemiddelde van 118.

De nummer drie van de wereld snoerde enkele criticasters hiermee de mond, die de dartssensatie van 2017 al hadden afgeschreven. Cross kende een moeizame start van de Premier League Darts met ruime nederlagen tegen Michael van Gerwen en Simon Whitlock.

De Brit zegt woensdag in een interview met The Sun dat hij het tij heeft weten te keren door met zijn hond te gaan wandelen. ”Ik heb het uitlaten van de hond gemist. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik liep graag met de hond op het strand van Hastings. Dat is hoe ik mijn hoofd leeg maak.”

”Ik houd van de simpele dingen in het leven. Bijvoorbeeld TV-kijken met mijn familie, dat heb ik gemist in de afgelopen weken. Ik kijk liever Good Morning Britain, dan dat ik daar een hoofdrolspeler in ben. Gelukkig heb ik de hond een aantal keren kunnen uitlaten de afgelopen tijd en ik voel me nu veel beter.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek