Rob Cross zorgde zaterdagavond voor nog maar eens een sensatie dit seizoen door na een spektakelstuk Michael van Gerwen van Gerwen te verslaan in de halve finale van het WK Darts.

De Engelsman dwong de nummer één van de wereld tot het spelen van een elfde set, waarin een sudden-death leg volgde. Nadat Cross een zesde matchdart van ‘Mighty Mike’ overleefde, sloeg hij zelf toe via dubbel 8.

“Ik voelde dat ik goed speelde en het publiek stond achter me. Dat hielp me. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen”, vertelt Cross met een glimlach voor de camera van RTL 7. “Ik wist dat ik agressief moest spelen, want anders loopt Michael over je heen. Ik voelde me zeer comfortabel.”

“De adrenaline stroomt nog steeds door mijn lichaam”, vervolgt de dartssensatie van 2017. “Ik kan niet goed beschrijven wat hier is gebeurd. Of ik dit ook in de finale tegen Phil Taylor kan? Ja, honderd procent. Ik kan zelfs nog beter. Ik heb vanavond mijn zoontje meegenomen, die was er voor de allereerste keer bij. Als ik zijn gezicht dan zie vanuit het publiek, daar doe ik het voor.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek