Rob Cross heeft met speelsgemak zijn debuutwedstrijd op het European Championship gewonnen. De nieuwe dartssensatie blies Martin Schindler omver met 6-0.

De Engelsman opende met een 11-darter en liep vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong via dubbel 16 en een 14-darter. Met een 81 finish op de bulls-eye kwam Cross op 4-0, waarna ‘Voltage’ via dubbel 8 op één leg van de zege wist te komen.

Na de pauze kreeg Schindler vanaf 124 de kans om de eer te redden, maar hij wist geen pijl op de dubbel te creëren. Cross sloeg vervolgens toe op tops voor de overwinning.

Cross kwam na een fantastische start (116 gemiddeld na drie legs red.), uiteindelijk uit op een gemiddelde van 101. Daarnaast produceerde de viervoudig Pro Tour-winnaar vijf maximale scores en had hij een finishpercentage van 46 procent. In de tweede ronde treft hij landgenoot Dave Chisnall, die eerder te sterk was voor Cristo Reyes.

Daryl Gurney wist eveneens de laatste zestien te bereiken in Hasselt. De winnaar van de World Grand Prix kende weinig problemen met Steve Beaton. De Noord-Ier versloeg de voormalig Lakeside-kampioen met 6-3.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek