Rob Cross kende een geweldig weekend bij zijn vuurdoop op het European Championship. In Hasselt stormde hij met zevenmijlslaarzen naar de finale, waarin hij Michael van Gerwen goed partij bood.

Na zeges op achtereenvolgens Martin Schindler, Dave Chisnall, Michael Smith en Daryl Gurney stond ‘Voltage’ in de finale tegenover de nummer één van de wereld.

Met een gemiddelde van 108 wist Cross in de eerste twee sessies gelijke tred te houden met Van Gerwen, maar een matige derde sessie brak hem uiteindelijk op. Van Gerwen kwam 9-6 voor en won vervolgens met 11-7.

”Ik stagneerde in één sessie en dat kostte mij uiteindelijk de wedstrijd”, besefte Cross in gesprek met de PDC. ”Dat waren de vijf legs na de tweede onderbreking. Voor de rest heb ik een fantastische week gehad.”

”Michael is fenomenaal en voor mij een speler om tegen op te kijken. Wat ik heb gedaan in de afgelopen tien maanden is geweldig, maar ik wil deze lijn doorzetten en ervan genieten.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek