Rob Cross wil in het vervolg minder lief zijn voor zijn tegenstanders. ‘Voltage’ heeft zich namelijk voorgenomen om met een agressievere houding op het podium te staan.

De oud-wereldkampioen haalde dit jaar al twee major-finales, maar kwam telkens tekort voor de eindzege. Meer agressie in zijn spel moet voor Cross de sleutel naar succes worden.

”Ik ben te lang Mr Nice Guy geweest”, stelt Cross in een interview met Live Darts. ”Naar mijn mening boezem ik geen angst in bij mijn tegenstanders.”

”Afgelopen weekend realiseerde ik mij dat ik beter speel wanneer ik boos ben. Dat was tijdens de Premier League ook al het geval, toen ik werd uitgefloten door het publiek. Dat merkte ik vooral in Nederland”, doelt de Engelsman op de vijandige sfeer jegens hem in Ahoy Rotterdam.

”Dat zorgde ervoor dat ik mij extra goed kon focussen. Hetzelfde had ik afgelopen weekend in Duitsland, waar het publiek veel te ver ging.” De nummer twee van de wereld deed na afloop van de German Darts Masters zijn beklag over de Duitse fans en noemde ze zelfs het slechtste publiek ooit.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek