Rob Cross staat bovenaan in de Premier League Darts en is met een fris gevoel naar Liverpool afgereisd voor de elfde speelronde van de competitie.

De oud-wereldkampioen kent een prima seizoen tot dusver, met zeven overwinningen in zijn tien gespeelde wedstrijden. Enkel tegen Michael van Gerwen en Mensur Suljovic ging Cross onderuit tijdens de eerste seizoenshelft. Tegen Peter Wright werd tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts gelijk gespeeld.

Diezelfde Wright is donderdagavond de tegenstander in Liverpool. Door zijn blakende vorm gaat ‘Voltage’ deze ontmoeting met veel vertrouwen tegemoet. ”Ik ben beter dan vorig jaar. Ik hoef niet tegen mezelf te vechten om resultaten te behalen, dat was vorig jaar wel het geval”, vertelt de Engelsman aan de PDC.

Met vijftien punten staat Cross bovenaan in de stand van de Premier League Darts. De 28-jarige darter uit Hastings heeft één punt voorsprong op Van Gerwen. Toch houdt ‘Voltage’ zich op dit moment weinig bezig met de koppositie in de rangschikking. Met een zege op Wright kan Cross zich verzekeren van minstens nog één week op de eerste plaats.

”Mijn eerste doel is om kwalificatie af te dwingen voor de play-offs, daarna kijk ik pas naar de eerste plaats op de ranking. Het zou een mooie prestatie zijn als het mij lukt om de competitie als nummer één af te sluiten.”

”Peter (Wright, red.) is geruime tijd de nummer twee van de wereld geweest. Ik zou hem nooit onderschatten. Als ik mijn kansen benut, dan ga ik winnen. Anders niet, zo simpel is het.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Michael Cooper/PDC

Foto: Michael Cooper/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek