Raymond van Barneveld vertelde onlangs dat hij Rob Cross als de nieuwe Phil Taylor ziet. ‘Voltage’ kon het compliment van ‘Barney’ waarderen en gelooft nu zelf ook dat een Engelse troonopvolging binnen de mogelijkheden ligt.

,,Of ik kan gaan domineren zoals Phil Taylor dat een periode heeft gedaan? Ik voel van wel. Ja, dan moet ik Michael van Gerwen voorbij en dat is een hele klus. Maar ik heb het gevoel dat hij zijn piek heeft bereikt”, zegt Cross in gesprek met het Algemeen Dagblad.

”Hij heeft dit WK zwakke plekken getoond in de duels met Gerwyn Price en met mij. En ik weet dat ik nog kan groeien, misschien wel 30 procent”, klinkt het optimistisch bij de kersverse wereldkampioen.

De uitspraken van Cross komen wellicht arrogant over, maar uit de mond van de 27-jarige Engelsman klinkt het allerminst zo. Cross denkt oprecht dat het een realistisch doel is.

”Toen ik op mijn eerste Euro Tour bij de laatste 32 met 6-5 van Michael van Gerwen verloor, wist ik dat ik nog veel beter kon dan wat ik daar liet zien. Toen is dat idee ontstaan in mijn hoofd. En nu ik het WK heb gewonnen, heb ik de bevestiging dat het ook echt mogelijk is. Dat geeft me nog meer honger naar prijzen. En ik heb nooit tegen mijn verlies gekund, dat helpt ook.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek