Joe Cullen heeft zijn ongenoegen geuit over de kwalificatiecriteria voor de Grand Slam of Darts. ‘The Rockstar’ sprak tijdens de Players Championship Finals met Live Darts over het toernooi waaraan PDC- en BDO-spelers meedoen.

Ondanks een kwartfinaleplek op de World Matchplay en een plaats bij de laatste vier op het EK Darts, wist Cullen zich niet te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts. Daar was de Engelsman behoorlijk teleurgesteld over.

”Ik had graag meegedaan aan de Grand Slam. Er moet gekeken worden naar de kwalificatiecriteria want vijf spelers uit de top-16 van de wereldranglijst deden niet mee.”

Net als Cullen, wisten ook Daryl Gurney, Dave Chisnall, Darren Webster en tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis zich niet te plaatsen voor het toernooi in Wolverhampton.

”Naar mijn mening was dit het zwakste deelnemersveld ooit op de Grand Slam of Darts. Wellicht is dat geen populaire uitspraak, maar wel hoe ik het zie. Daarmee zeg ik niet dat ik het toernooi beter had gemaakt, maar enkele spelers die in vorm zijn dit jaar, waren er niet bij op de Grand Slam.”

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek