Joe Cullen pakte zondagavond voor het eerst in zijn carrière de eindzege tijdens een Euro Tour-toernooi. ‘The Rockstar’ onttroonde Michael van Gerwen op de European Darts Matchplay.

Cullen bekroonde een toptoernooi op ultieme wijze met de titel in Mannheim. Voorafgaand aan zijn zege op Van Gerwen had Cullen ook afgerekend met Jamie Hughes, William O’Connor, Glen Durrant en James Wade. Allen spelers die dit jaar één of meerdere PDC-titels hebben gewonnen.

”Michael verslaan in een finale is geweldig”, jubelde de Engelsman na afloop. ”Dit is het grootste moment uit mijn carrière, het voelt fantastisch. In de afgelopen periode ben ik een paar keer dichtbij een toernooizege geweest. Nu ging ik weer voor mijn kans, ik geloofde er echt in.”

Nadat Cullen zijn blijdschap toonde, liet hij zich ook lovend uit over Van Gerwen. ”Hij is de ultieme professional. Altijd respectvol, zowel na een nederlaag als een overwinning. Wij zijn goede vrienden en Michael heeft mij zijn gemeende felicitaties gegeven.”

”Het was gewoon één van die weekenden waarbij alles liep. Wij stervelingen zijn niet zoals Michael. De podium is de plaats waar we allemaal heel goed en heel slecht spelen en Michael heeft de standaard voor ons neergezet.”

Tobias Wenzel/PDC Europe

Foto: Tobias Wenzel/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek