Joe Cullen hoopt op de komende World Matchplay beter te doen dan in 2018. Toen verloor hij in de kwartfinales na een bijzonder spannend duel van Gary Anderson.

Cullen verloor destijds met 19-17 van Anderson, vorig jaar ging het minder goed en verloor hij in de eerste ronde met 10-0 van Ian White. “Die wedstrijd was een echte miskleun. Nadat ik zo goed presteerde in 2018 trok ik met grote verwachtingen naar de editie van vorig jaar. Jammer genoeg liep dat compleet mis maar ik ben vastbesloten om dit jaar beter te doen”, aldus Cullen bij pdc.tv.

‘The Rockstar’ wacht nog altijd op een eerste majorzege. “Ik ben ervan overtuigd dat als ik in 2018 Gary had geklopt dat ik ook het toernooi zou hebben gewonnen. Ik was toen zo goed in vorm en het was ook de eerste keer dat de buitenwereld kon zien dat ik ook op televisietoernooien goed kan presteren.”

Sindsdien loopt het echter allemaal wat minder. Vorig jaar was geen al te best jaar voor Cullen en ook dit jaar heeft hij nog weinig aansprekende resultaten kunnen neerzetten, ook vorige week op de Summers Series presteerde hij bijzonder matig. “Mijn vorm is er op dit moment inderdaad niet. Ik wou doorstoten naar de top-10 op de wereldranglijst maar daarvoor zijn mijn prestaties momenteel veel te wisselvallig. Toch voel ik dat er stilaan beterschap zit aan te komen. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de World Matchplay.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen