Joe Cullen won eerder dit seizoen zijn eerste Euro Tour-titel door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de European Darts Matchplay.

Met een Euro Tour-titel op zak is ‘The Rockstar’ vastberaden om ook op de televisietoernooien een goede indruk achter te laten. Met een dosis extra zelfvertrouwen is Cullen afgereisd naar Dublin, waar zondagavond de World Grand Prix begint.

”Het is lastig om Michael te verslaan, laat staan in een finale. Dat maakte het speciaal”, vertelt de Engelsman aan Sky Sports. Ik voelde mij onoverwinnelijk. Ik wist dat niemand mij zou verslaan. Maar als ik dat in de oefenruimte had gezegd, dat had iedereen mij uitgelachen.”

Cullen’s vorige deelname aan een televisietoernooi liep op een fiasco uit. De nummer zestien van de wereld verloor met 10-0 van Ian White. Toevalligerwijs koppelde de loting hem opnieuw aan ‘The Diamond’. Hij koestert echter geen wrok jegens zijn landgenoot vanwege de pijnlijke nederlaag.

”Misschien had ik er anders naar gekeken als ik compleet was weggeblazen. Maar ik had in vijf van de tien legs meerdere pijlen op de dubbels. Het zat gewoon tegen. Ian en ik kunnen goed met elkaar overweg, we reizen soms samen naar toernooien. Ik nam het hem niet kwalijk.”

Dubbelformat

Dat de legs met dubbels begonnen moeten worden zorgt niet voor aanpassing van het trainingsschema bij Cullen. Sterker nog, ‘The Rockstar’ geeft aan dat hij überhaupt weinig traint op zijn dubbels.

”Ik ben één van de weinige spelers die weinig traint op de dubbels. Mijn uitgangspunt is: als je triples kan raken, dan moet dat ook lukken met de dubbels. Ik train eigenlijk vooral op de triples.”

”Dat ga ik in aanloop naar de World Grand Prix niet anders doen. Als ik een kleiner doel (triple, red.) kan raken, dan zou een groter doel (dubbel, red.) geen groot probleem moeten zijn.”

Tobias Wenzel/PDC Europe

Foto: Tobias Wenzel/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek