Joe Cullen twijfelde er geen moment over dat hij afgelopen weekend de titel zou pakken tijdens de European Darts Matchplay in Mannheim.

De Engelsman won voor het eerst in zijn carrière een Euro Tour-toernooi door nummer één van de wereld Michael van Gerwen in de finale met 8-5 te verslaan.

Dat leverde hem zijn derde PDC-titel op. ‘The Rockstar’ voelde op de finaledag van de European Darts Matchplay dat zijn naam op de beker geschreven stond, zo vertelt hij aan de PDC.

”Ik wist dat ik ging winnen. Het was een vreemd gevoel. Ik kon mij gewoon niet voorstellen dat ik die dag ging verliezen. Zo’n gevoel van onoverwinnelijkheid is erg rustgevend.”

”Toen ik matchdarts kreeg dacht ik dat ik last ging krijgen van zenuwen, maar dat was niet het geval. Dat kwam door het zojuist genoemde voorgevoel. Het was tijd dat ik de finale van een Euro Tour-toernooi zou halen, om nog maar te zwijgen over het winnen van zo’n toernooi. Het heeft lang geduurd.”

”Het verslaan van Van Gerwen in de finale is een droom die uitkomt. Het is niet met woorden te beschrijven hoe blij ik op dit moment ben. Hopelijk levert deze titel mij deelname aan de Grand Slam of Darts op, daar heb ik nog nooit aan meegedaan. Als ik goed genoeg ben om een Euro Tour-toernooi te winnen, dan kan ik ook een major winnen.”

Tobias Wenzel/PDC Europe

Foto: Tobias Wenzel/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek