Na enkele mindere prestaties wist Michael van Gerwen op de derde dag van de PDC Autumn Series opnieuw aan te knopen met de winst. De Nederlander kende in de finale geen genade met Mensur Suljovic en vloerde hem met duidelijke 8-1 cijfers.

“Ik voel me de laatste dagen veel comfortabeler dan tijdens de Premier League”, opende Van Gerwen bij PDC TV. In de achtste finale wist hij bovendien voor het eerst Glen Durrant te verslaan. “Die zege deed inderdaad wel deugd, al had ik hem de laatste keer in de Premier League ook al moeten verslaan. Hij is een goede speler maar toch een beetje saai, dat heb ik hem overigens ook al rechtstreeks gezegd. Wil hij echt populair worden moet hij daar nog wat aan werken.”

De 31-jarige Nederlander stapte begin dit jaar over naar Winmau maar gooit voorlopig opnieuw even met zijn oude darts. “Het is voor mij even terugkeren naar de basis. In alle sporten zie je dat de toppers wel eens een mindere periode hebben maar nadien sterker dan ooit terugkeren, dat is ook mijn doel.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen