Damon Heta hoopt dat zijn sensationele eindzege op de Brisbane Darts Masters zijn landgenoten inspireert om de pijlen op te pakken en de wereldtop te bestormen.

De Australiër won afgelopen zaterdag verrassend het World Series-toernooi in Brisbane. In de finale was Heta met 8-7 te sterk voor verdedigend kampioen Rob Cross. ‘The Heat’ won verder ook van James Wade, Gary Anderson en Simon Whitlock.

Zijn succes opent de deuren voor andere Australische darters, zo zegt Heta. ”Hopelijk krijgen andere spelers hier nu wat vertrouwen om voor hun kans te gaan. Ik hoop dat ze denken dat ze mijn prestatie kunnen evenaren. De sport wordt steeds groter in Australië en ik denk dat er binnen een aantal jaren een hoop Australische spelers op de PDC Tour actief zijn.”

De Australische darter kijkt uit naar de komende World Series-toernooien in Melbourne en Hamilton. Tegelijkertijd is Heta aan het bekomen van zijn geleverde inspanning in Brisbane, wat veel energie heeft gekost.

”Ik word snel oud”, grapt Heta. ”Mijn doel vanaf het begin was om goed de presteren tijdens de drie World Series-toernooien [in Down Under]. Hopelijk kan ik tijdens de komende twee toernooien ook nog wat laten zien.”

PDC

Foto: PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek