Vrijdagmiddag gaat de tweede editie van de Danish Darts Open van start in Kopenhagen. De 32 winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien komen tijdens de openingsdag in actie.

Luke Woodhouse en World Cup-finalist William O’Connor openen het toernooi. UK Open-kampioen Nathan Aspinall betreedt daarna het podium voor zijn partij tegen Mick Todd. Mike de Decker is als derde speler aan de beurt. De Belgische darter treft Kyle Anderson in de eerste ronde van de Danish Darts Open.

De Noor Per Laursen maakt zijn opwachting tegen Reece Robinson. Cody Harris maakt zijn Euro Tour-debuut tegen Teuvo Haverinen. Jose de Sousa en Scott Taylor staan tegenover elkaar, evenals Jose Justicia en Ryan Joyce. Krzysztof Kciuk en Krzysztof Ratajski sluiten de middagsessie af.

De eerste editie van de Danish Darts Open werd in 2018 gewonnen door Mensur Suljovic na een 8-3 zege op Simon Whitlock in de finale. Van Gerwen werd tijdens dat toernooi uitgeschakeld door Brendan Dolan. Dit jaar ontbreekt de nummer één van de wereld in Denemarken.

Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena doen wel mee in de Deense hoofdstad. Van der Voort speelt vrijdagavond tegen Kirk Shepherd. Jermaine Wattimena hoeft zaterdag pas in actie te komen.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Danish Darts Open 2019

Vrijdag 14 juni
Eerste ronde
Middagsessie

13:00 Luke Woodhouse v William O’Connor
13:30 Mick Todd v Nathan Aspinall
14:00 Mike De Decker v Kyle Anderson
14:30 Per Laursen v Reece Robinson
15:00 Cody Harris v Teuvo Haverinen
15:30 Jose De Sousa v Scott Taylor
16:00 Jose Justicia v Ryan Joyce
16:30 Krzysztof Kciuk v Krzysztof Ratajski

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek