Nog niet zo lang geleden gold Darren Webster nog als een kanshebber voor de Premier League Darts. ‘The Demolition Man’ kende een geweldig 2018 met kwartfinales op het WK Darts, EK Darts en de World Matchplay.

Die vorm wist Webster dit seizoen niet vol te houden. Tijdens de afgelopen vier televisietoernooien lag de Engelsman er telkens vroeg uit. Hierdoor is zijn zwaarbevochten plek in de top-16 van de wereldranglijst in gevaar. De 51-jarige darter behoudt echter zijn zelfvertrouwen ondanks een tegenvallend seizoen.

”Ik speel altijd beter in de tweede seizoenshelft. Dat komt omdat ik meer energie heb dan de andere spelers”, zegt Webster in gesprek met Darts Planet. ”Door een armblessure kon ik vier á vijf maanden niet optimaal presteren. Dat is nu achter de rug. Zodra ik terugkom van mijn vakantie, ga ik mezelf weer op een goede manier laten zien.”

Webster heeft zichzelf al doelstellingen gesteld voor de tweede helft van het seizoen. Hij wil een major-finale halen en een plek bemachtigen in top-10 van de wereldranglijst.

”Ik richt mij altijd op dingen die ik nog nooit heb gedaan. Mijn beste resultaat tijdens een major is nu een halve finale. Dat wil ik een stukje beter doen, een finale is de volgende stap.”

”Als mijn arm in orde blijft, dan is ook de top-10 van de wereldranglijst een doel. Als dat lukt, al is het maar voor een week, dan is mijn missie geslaagd. Ik ga niet stoppen voordat dat is gelukt.”

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek