De PDC-kalender is al goed gevuld met tal van toernooien, vrijwel allemaal met een vast systeem van legs of sets. Matthew Edgar wil echter iets nieuw organiseren: Royal Rumble of Darts.

Op zijn eigen Youtube-kanaal Edgar TV lanceerde hij het idee van die Royal Rumble of Darts. Het toernooi zou plaats bieden aan veertig spelers, daarbij zowel Tour Card-houders, grote talenten, legendes en genodigden. Het deelnemersveld wordt dan verdeeld in vier groepen van tien spelers.

Daarna wordt iedere groep geloot en krijgt iedere speler een getal. De nummer 1 speelt dan de eerste wedstrijd tegen nummer 2. De verliezer ligt uit het toernooi en de winnaar speelt de volgende wedstrijd tegen nummer 3. Dat gaat zo door tot ook nummer 10 zijn wedstrijd heeft gespeeld. De winnaar van de laatste wedstrijd gaat door naar de finaledag. Uiteraard is het dan een groot voordeel om als nummer 10 uitgeloot te worden. De spanning zit voornamelijk in het onbekende deelnemersveld, de toeschouwers zullen pas bij de opkomst zien welke spelers ze in actie zullen zien.

Op de finaledag bepalen de vier winnaars van elke poule onderling wie de winnaar van toernooi wordt. Zij spelen dan over een langer format (welk format moet nog bepaald worden, red.) een halve finale en een finale. Het hele idee is overigens afkomstig uit de WWE (World Wrestling Entertainment, red)-wereld waar Edgar eerder actief in was.

Tags: ,

Author: Bram Coenen