Dat de drie beste darters aller tijden Phil Taylor, Eric Bristow en Michael van Gerwen zijn, daarover is zowat iedereen het eens. Over de andere twee plaatsen in de top-5 is er wat meer discussie.

Volgens dartscommentator Dan Dawson hoort Peter Wright daar zeker bij. “Als je bekijkt hoeveel major-finales hij nipt verloren heeft en nadien toch nog die mentale klik heeft kunnen maken om een winnaar te worden, dan verdient hij inderdaad zijn plaats in die top-5. Bovendien gooit hij al jarenlang bijzonder constant en enorm hoge gemiddeldes. Ondertussen heeft hij toch een bijzonder mooi palmares bij mekaar gegooid”, aldus Dawson in de Weekly Dartscast.

“Wright is ook iemand die er alles voor doet om beter te worden. Hij traint bijzonder veel en zoekt ook steeds nieuw materiaal uit om toch nog vooruitgang te boeken, hij is een echte perfectionist en dat siert hem.”

Over de top-3 aller tijden heeft Dawson ook een duidelijke mening. “Taylor beschouw ik toch nog steeds als de allerbeste, nipt gevolgd door Van Gerwen en Bristow.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Bram Coenen