De dartswereld met een Adrian Lewis in vorm heeft meer aanzien, dat zegt dartsanalist Wayne Mardle in gesprek met zijn werkgever Sky Sports.

De tweevoudig wereldkampioen won afgelopen weekend zijn 25ste PDC-titel door Raymond van Barneveld in de finale van het achtste Players Championship-toernooi te verslaan. Het was de eerste eindzege van Lewis sinds april 2017.

‘Jackpot’ zette zijn beste wedstrijd neer in de halve finales, toen hij met 7-1 won van Jonny Clayton. De Engelsman gooide in deze partij een gemiddelde van 110.2 punten per beurt. Van Barneveld kwam in de finale 3-2 voor tegen Lewis, maar zag zijn Britse tegenstander vervolgens zes legs op rij winnen voor de titel.

”Lewis is altijd een kandidaat om titels te winnen. Hij heeft de afgelopen jaren meerdere finales gehaald, maar wist deze nooit te winnen. Gelukkig speelde Adrian in de finale tegen iemand met zo’n zelfde staat van dienst. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat hij fantastisch speelde in de halve finale en de finale”, zegt Mardle tegen de Engelse dartszender.

”Adrian speelde briljant. Eerst 110 gemiddeld in de halve finale en dan in de finale van Barney winnen, dat is ook een verhaal op zich. Ik heb het eerder gezegd, Lewis verdwijnt niet zomaar van het toneel. Er zijn weinig spelers op deze planeet die beter zijn dan hem. Natuurlijk lopen er veel goede spelers rond, maar ze laten niet vaak het niveau van Adrian zien. Het was een kwestie van tijd voordat het er weer uitkwam bij hem.”

”Hij heeft de capaciteiten om mooie dingen te laten zien. Het zal mij niet verbazen als Adrian in de komende tien tot vijftien jaar nog meer toernooien gaat winnen. Het ontbreekt hem vooral aan constantheid, zelfs toen hij de nummer twee of drie van de wereld was. Deze titel is een stap in de goede richting, hopelijk lukt het hem vaker vanaf nu.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek