Als Jose de Sousa zijn vorm van tijdens de eerste fase van de PDC Home Tour meeneemt naar de play-offs zou hij zomaar eens hoge ogen kunnen gooien.

In zijn drie groepsduels stond de Portugese darter slechts één leg af. Bovendien wierp De Sousa gemiddeldes van 110.5, 97.6 en 106.8. Zijn tegenstanders Robert Thornton, Keegan Brown en Reece Robinson werden dus kansloos gelaten.

Met die vorm maakt The Special One maandagavond ook een goede kans om Jamie Hughes, Nathan Aspinall en Jesús Noguera te verslaan. De Sousa ziet de uitdaging echter met veel vertrouwen tegemoet, zo vertelt hij aan Darts World.

”Tijdens [mijn eerste deelname aan, red.) de Home Tour heb ik mijn beste spel ooit laten zien bij de PDC. Ik speelde fantastisch. Als ik zou blijf spelen dan kan ik de ‘lockdown-wereldkampioen’ worden.

Zijn goede vorm is volgens hem te wijten aan zijn nieuwe dartpijlen. ”In het midden van het vorige seizoen maakte één van mijn sponsors nieuwe pijlen voor mij. Dat heeft mij een enorme boost gegeven. Mijn spel is zoveel beter geworden. Dat komt door die pijlen.”

”Dit seizoen ben ik denk nog beter. Ik probeer altijd een degelijke partij neer te zetten, op die manier krijg je meer mogelijkheden om legs te winnen. Het wordt lastig om deze groep te winnen, maar als ik opnieuw goed speel, kan ik van iedereen winnen.”

PDC

Foto: PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek