José de Sousa staat in het dartswereldje gekend als ‘The Special One’. De Portugees hoopt dat hij op een dag zo populair kan worden als zijn landgenoot Cristiano Ronaldo.

De Sousa is één van de revelaties in de PDC Home Tour en heeft zich binnen geen tijd opgewerkt tot één van de populairste spelers. “Mijn telefoon stopt maar niet met rinkelen nadat ik gespeeld heb. Misschien kan ik ooit wel de grootste sporter van Portugal worden, misschien kan ik zelfs ooit een gespierder lichaam dan Ronaldo hebben”, aldus een lachende de Sousa in gesprek met Darts World.

“Ik vind het alleszins geweldig dat mensen me op social media de Ronaldo van het darts noemen. Ik ben al lange tijd een grote voetbalfan, zeker van spelers als Figo en Ronaldo. Al ga ik niet vaak naar het stadion, dat is te druk voor mij.”

“Mogelijk komt Ronaldo me op een dag wel aanmoedigen in Alexandra Palace, waarom niet? En als hij binnen een paar jaar gestopt is zal alles in Portugal om José de Sousa draaien, dat hoop ik toch”, besluit de Portugees met een nieuwe kwinkslag.

PDC

Foto: PDC

Tags:

Author: Bram Coenen