Jose de Sousa kon zaterdagavond zijn geluk niet op na het winnen van het 28ste Players Championship-toernooi. Glen Durrant werd in de finale met 8-6 verslagen.

De revelatie van het dartsseizoen begon het toernooi met makkelijke zeges op Mark Dudbridge (6-2) en Stephen Burton (6-1). Mark Webster wist goed partij te bieden in de derde ronde, maar verloor met 6-4. Daarna werden ook Jesus Noguera (6-2) en Kim Huybrechts (6-3) door De Sousa aan de zegekar gebonden.

Durrant wist in de finale tweemaal van een achterstand (4-1 en 6-4) terug te komen, maar driemaal was scheepsrecht voor de Portugees, die sinds dit seizoen in het bezit van een PDC Tour Card is.

”Ik speelde niet mijn beste wedstrijd in de finale. Het was een moeilijke partij. Het voelde magisch voor mij om de finale te spelen. Een groots moment”, reageerde De Sousa na afloop.

”Wanneer ik mijn beste spel laat zien, dan kan ik iedereen verslaan. Ik train onwijs veel. Elke dag, om een zo groot mogelijke toekomst voor mezelf te creëren. Dat had ik vroeger niet voor mogelijk gehouden.”

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit.

Tags:

Author: Pieter Verbeek