Een maatregel van de Nederlandse regering heeft een voorlopige streep gezet door een tweede optreden van Jeffrey de Zwaan in de Premier League Darts.

De Zwaan had van de PDC een uitnodiging gekregen om op 25 maart als ‘Challenger’ zijn opwachting te maken in Ahoy Rotterdam tijdens de Premier League Darts. Echter heeft de Nederlandse regering besloten om tot en met 31 maart alle evenementen met meer dan honderd bezoekers op te schorten.

Dat betekent geen Premier League voor de Leidschendammer, en ook niet voor Jermaine Wattimena, die een dag later had mogen spelen in de Nederlandse havenstad.

De Zwaan baalt van het zojuist bekendgemaakte nieuws, zo vertelt hij vanuit Engeland aan Dartsnieuws. ”Ik heb het nieuws net gehoord, balen natuurlijk. Echt onwijs jammer, want ik had mij er ontzettend op verheugd.”

Gemengde gevoelens

Voor de beslissing toonde The Black Cobra gemengde gevoelens. ”Aan de ene kant heb ik er begrip voor. Ik begrijp dat evenementen uitgesteld worden om verdere besmetting te voorkomen. Anderzijds betwijfel ik of we zo hysterisch moeten reageren op dit virus, terwijl er ook andere ziektes zijn waar meer mensen aan doodgaan.”

De 23-jarige Nederlander is momenteel in het Engelse Barnsley, waar de PDC van vrijdag tot en met zondag twee Euro Tour-kwalificatietoernooien en twee Players Championship-toernooien organiseert. De Zwaan vindt het opmerkelijk dat de Euro Tour-toernooien zijn uitgesteld, maar dat er in het Verenigd Koninkrijk nog wel gedart wordt.

”Ik heb daar wel mijn twijfels over. Als vliegtuigmaatschappijen niet meer willen vliegen, hoe moeten wij dan bij de Pro Tours komen? Dan heb je sowieso een probleem. Misschien was het beter om alle toernooien van deze maand uit te stellen en later in te halen.”

De recente ontwikkelingen zorgen er echter niet voor dat De Zwaan zich bewuster met het coronavirus bezig gaat houden. ”Ik houd me er totaal niet mee bezig. Of ik komend weekend handen ga schudden met mijn tegenstanders? Ja hoor, daar heb ik geen probleem mee.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek