Jeffrey de Zwaan is klaar voor de heropstart van de PDC Pro Tour. De Nederlander maakte van de corona-onderbreking gebruik om te herstellen van een schouderoperatie.

Woensdag starten de PDC Summer Series en De Zwaan is eindelijk verlost van zijn schouderprobleem. “Ik ben blij verrast. Ik voel geen pijn meer en ik kan mijn arm weer normaal strekken, dat kon ik eerst niet. En met gooien heb ik er ook geen last meer van. Ik ben nu meer dan een maand weer een beetje aan het trainen en ik bouw het nu qua uren steeds meer op. Naar mijn idee gaat het best wel goed”, aldus de Nederlander in gesprek met RTL Nieuws.

De Zwaan kijkt dan ook uit naar de komende toernooien. “Het is weer een beetje opnieuw beginnen voor mij”, aldus ‘The Black Cobra’. “Ik kijk er echt naar uit. Ik heb het darten heel erg gemist de laatste maanden.”

Zonder verwachtingen

Toch wil hij de verwachtingen temperen. “Ik weet wel ongeveer wat mijn niveau is nu. Ik heb af en toe wel uitschieters naar 100 gemiddeld, maar ik heb dat nog niet over langere tijd kunnen volhouden. Ik ga er gewoon heen om te zien waar ik sta. Als ik nu te veel van mezelf ga verwachten, loop ik achter de feiten aan.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen