Jeffrey de Zwaan bleef zondagavond ook in zijn zesde confrontatie met Steve Beaton ongeslagen. The Black Cobra versloeg de wereldkampioen van 1996 in de eerste ronde van de World Grand Prix met 2-0 in sets.

In de eerste set worstelde De Zwaan nog wat met zijn openingsdubbels, maar eenmaal op gang was Beaton geen partij voor de voormalig World Matchplay-halvefinalist. De eerste set werd met 3-1 gewonnen, in de tweede set wist de Bronzed Adonis helemaal geen leg te pakken.

”Ik dacht dat ik goed speelde en voelde me ook prima. Maar Steve kwam totaal niet in zijn spelletje”, zei De Zwaan achteraf tegen pdc.tv.

De Leidschendammer speelt in de tweede ronde tegen zijn landgenoot Michael van Gerwen. ”Nu kan ik daar naar uitkijken. Je wil gewoon eerst die eerste ronde doorkomen. Ik vind dit format (met dubbel starten, red.) leuk, maar het is tegelijkertijd ook lastig en alles kan gebeuren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek