Jeffrey de Zwaan maakt na een uitstekende start van het seizoen kans op kwalificatie voor de World Matchplay. ‘The Black Cobra’ bereikte afgelopen weekend zijn tweede Pro Tour-finale van het seizoen, waardoor het verschil met een virtuele startplek geslonken is naar 2,750 pond.

De Pro Tour-ranking voor de World Matchplay wordt gevormd op basis van resultaten in de periode 2 juli 2017 – 2 juli 2018. Aangezien De Zwaan zijn Tour Card was kwijtgeraakt na het afgelopen seizoen, moest de Zuid-Hollander vanaf nul beginnen op de ranking. Voor hem tellen dus alleen de behaalde resultaten van het nieuwe seizoen tot aan de cut-off voor de World Matchplay.

De top-16 van de PDC Order of Merit krijgt een geplaatste status toegewezen op dit toernooi. Onder meer Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts behoren op dit moment tot deze namen.

Naast de top-16 van de wereldranglijst, doet ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit mee aan de World Matchplay. Onder andere Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena maken op dit moment aanspraak op deelname aan de World Matchplay. Een debuut lonkt voor onder andere Jonny Clayton, Krzysztof Ratajski, Corey Cadby en Richard North.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross. Eerder werd bekendgemaakt dat de trofee naar Taylor is vernoemd.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek