Jeffrey de Zwaan heeft zondagmiddag ook zijn tweede poulewedstrijd verloren. ‘The Black Cobra’ moest met 5-3 zijn meerdere erkennen in Scott Mitchell.

Door de 5-2 overwinning van Stephen Bunting op Dave Chisnall, is De Zwaan echter nog niet uitgeschakeld. De Nederlander moet hopen dat Bunting ook zijn derde groepsduel van Scott Mitchell wint, en zelf met minimaal 5-3 winnen van Chisnall.

Berry van Peer kon na zijn enorme stunt van zaterdag niet opnieuw voor een verrassing zorgen. Van Peer, die wederom worstelde met darteritus, verloor met 5-1 van Gary Anderson. De Brabander kon zijn tranen maar moeilijk bedwingen toen het publiek zich er ook mee ging bemoeien en vervolgens tot de orde werd geroepen door scheidsrechter Russ Bray. Van Peer kon na afloop wel rekenen op bemoedigende woorden van Anderson en Bray.

‘Bionic’ heeft desondanks alles nog in eigen hand om de laatste zestien te bereiken op de Grand Slam of Darts. Cameron Menzies versloeg Simon Whitlock met 5-2, waardoor ‘The Wizard’ is uitgeschakeld. Van Peer en Menzies maken maandag in een onderling duel uit wie samen met Anderson naar de tweede ronde gaat vanuit Poule H.

In Groep E deed Glen Durrant uitstekende zaken door ook Alan Norris te verslaan. De Lakeside-kampioen was met 5-3 te sterk voor ‘Chuck’, die zaterdag twee punten overhield aan het duel tegen Corey Cadby. De Australiër verloor zondagmiddag ook van Peter Wright (5-0) en kan daardoor de knock-outfase niet meer bereiken. Wright en Norris strijden in hun laatste poulewedstrijd om een plek bij de laatste zestien.

Mensur Suljovic heeft in Poule G de touwtjes stevig in handen genomen. ‘The Gentle’ won met 5-4 van Michael Smith en kwam daarmee op vier punten. James Wilson boekte een 5-2 overwinning op Mark McGeeney en heeft net als Michael Smith twee punten uit twee wedstrijden. Wilson speelt in de laatste poulewedstrijd tegen Suljovic, Smith treft McGeeney.

Grand Slam of Darts 2017
Zondag 12 november
Middagsessie (14:00 uur – 18:00 uur)

8x E-H Group Matches
Scott Mitchell 5-3 Jeffrey de Zwaan
James Wilson 5-2 Mark McGeeney
Peter Wright 5-0 Corey Cadby
Cameron Menzies 5-2 Simon Whitlock
Mensur Suljovic 5-4 Michael Smith
Gary Anderson 5-1 Berry van Peer
Glen Durrant 5-3 Alan Norris
Stephen Bunting 5-2 Dave Chisnall

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek