Jeffrey de Zwaan boekte zaterdagavond een knappe 6-3 zege op Rob Cross in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix in Sindelfingen.

Na een gelijkopgaande start kwam De Zwaan dankzij een 13-darter en een 14-darter op een 4-2 voorsprong. Cross brak terug via dubbel 10, maar ‘The Black Cobra’ zette de marge meteen weer op twee legs met een knappe 11-darter. De Zwaan had in de negende leg liefst elf matchdarts nodig om Cross te verslaan. De Nederlander speelt zondagmiddag in de derde ronde tegen Michael Smith.

”Dit voelde geweldig”, zei de 23-jarige Leidschendammer na zijn eerste zege ooit op Cross. De Zwaan liet ook weten met veel vertrouwen uit te kijken naar de finaledag van de European Darts Grand Prix.

”Ik weet dat ik mijn niveau van de vloertoernooien ook op het podium kan laten zien. Met mijn zelfvertrouwen zit het goed en het geloof is er ook”, zo besloot de World Matchplay-halvefinalist van 2018.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek