David Evans plaatste zich woensdagavond laat voor de kwartfinales. De 30-jarige debutant versloeg de Nederlander Richard Veenstra met 4-2.

Het was een bijzonder tevreden Evans die achteraf voor de camera’s van Eurosport verscheen. “Het was een geweldige wedstrijd, waanzinnig om hier zo’n topper als Richard te verslaan. Ik was ook veel rustiger vandaag dan tijdens mijn eerste wedstrijd.”

Evans begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste drie sets maar zag Veenstra bij 3-2 toch vervaarlijk dichtbij komen. “Die eerste drie sets lukt zowat alles bij mij, maar ook daarna haalde ik nog een goed niveau. Het was zijn verdienste dat hij terugkwam tot 3-2. Ik bleef op mezelf inpraten om rustig te blijven en zo kon ik het uiteindelijk toch nog afmaken.”

‘Stretch’ mag het in de kwartfinales opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Mario Vandenbogaerde en Dennie Olde Kalter. “Beide spelers zijn goede vrienden van mij op de BDO-tour. Ik heb eigenlijk geen voorkeur en voorspel een bijzonder nipte 4-3 zege voor één van beiden.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen